Aktuellt i Hässelby

Aktuellt i Hässelby

Aktuellt i Hässelby av Henrik Henrikson

Varje minut händer något intressant i Hässelby.

För och emot skatebanan vid Smedshagsskolan

Vårt HässelbyPosted by Henrik Henrikson Wed, October 16, 2013 16:44:26

(text och bilder: Henrik Henrikson)

Det har kommit ett förslag om att bygga en skatepark i Stråket – parken nedanför Hässelby strands centrum. Tidigare finns det faktiskt bara en enda skatebana i Hässelby. Den ligger vid Smedshagsskolan i Hässelby villastad. Här ligger den, i kanten av en skogsdunge, och ganska nära ett bostadsområde.

Detta har irriterat några av de som bor här. I ett inlägg till min hemsida står:
”Efter den totala härdsmältan av Stadsdelsnämnden att placera skate"parken" precis utanför de boende på Smedshagsvägens sovrumsfönster. En vacker ekdunge förstördes för att ge plats för en anläggning som får rastgården på Hall att se ut som paradisets ängar. Lögner och fulspel mot de boende på Smedshagsvägen som slår det mesta.”

På bilden skymtar man ramperna där borta bland träden - inte så långt från balkongerna i förgrunden.

En av de aktiva skejtare som använder ramperna säger:
”Jag har märkt att det blivit så mycket negativt snack om det här. Jag fattar att man kan tycka att dagens ungdom är läskig. Men vi bits inte och vi är inte våldsamma. Vi slåss inte. Det finns väldigt mycket fördomar om skejtare vilket jag tycker är väldigt synd.
Sen har jag också hört att ett problem kan vara med ljudet. Det kan jag fatta, men det finns ju andra platser att bygga på.”

Det är ju faktiskt så att det är inte ungdomarna som begärt att skatebanan byggs på just denna plats. Det är ett beslut som stadsdelsnämnden stått för. Men anläggningar i den här stilen måste ändå placeras på rimligt gångavstånd från de bostadsområden där ungdomarna bor.

Skejtaren säger vidare: ”Det är ju inte någon mening med att bygga en park på en obebodd ö. Jag känner inte till någon skatepark i Stockholm som är byggd så. Anledningen till varför det är trevligt att den byggdes just vid Stråket är att det flyttar in väldigt många barnfamiljer här. Jag tycker att det låter spännande att låta de barnen få ha något att göra. Jag tycker det är viktigt att låta ungdomar få ha något att göra. Och om man vill leva i ett hus helt utan ljud kan man inte bo i Stockholm. Då måste man tyvärr flytta ut på landet. Tack för mig, leverpastej.”  • Comments(0)//tankar.hesselby.com/#post106