Aktuellt i Hässelby

Aktuellt i Hässelby

Aktuellt i Hässelby av Henrik Henrikson

Varje minut händer något intressant i Hässelby.

Belysning på bollplaner släcks 1 november

Vårt HässelbyPosted by Henrik Henrikson Sat, October 26, 2013 20:16:10

Från och med den första november ska man släcka belysningarna på Stockholms fotbollsplaner. Belysningen stängs av helt på kvällar och helger. Hässelby SK har försökt få fotbollsplanerna upplysta åtminstone även i november.

Det kostar ungefär 20 – 30 kronor per timme att ha belysningen på en bollplan igång, så det är knappast kostnaderna som hindrar staden att ha tänt för de ungdomar som önskar spela fotboll på kvällarna.

Staden behöver ha ett släckningsdatum för att kunna planera skötseln, dessutom har man ett säkerhetsansvar, säger Roland Berndt på idrottsförvaltningen i Stockholm.

I Hässelby finns det en enda bollplan som är bokningsbar och det är Hässelby BP. Det betyder att om man bokar och betalar så tänds belysningen den bokade tiden. Men det är den enda bollplanen i Hässelby som är bokningsbar.

Jag gjorde en förfrågan till Roland Bernt på idrottsförvaltningen:
- Att kunna spela fotboll även då dagsljuset försvunnit på kvällen är en viktig möjlighet för dessa ungdomar. Måste ni släcka efter ett visst datum, trots att den åtgärden hindrar ungdomar från att spela fotboll på kvällarna i Hässelby?

Bernt svarade:
- Som du kanske hörde i radio Stockholm höstlovständer vi cirka 25 planer runt om i staden, däribland Västerort.

Det lät ju nog bra, men höstlovet infaller den sista veckan av oktober fram till fredag den 1 november. Och det var den 1 november som man skulle släcka ner.

Detta betyder i praktiken att det nya är att det kommer bli tänt den 1 november kväll tre timmar mellan 17 – 20. Resten av höstlovet skulle det ju ändå ha varit tänt.

En dag extra kunde man alltså sträcka sig till. Jaja, man får vara glad för det lilla.

  • Comments(0)//tankar.hesselby.com/#post108